folktandvarden

Sommarjobb - "en drömstart"

Issa Khoori, tandläkare sitter i behandlingsrummet.
Issa Khoori gick från sommarvikarie till anställd - en drömstart i karriären, säger han.

Nu kan du som studerar till ett tandvårdsyrke söka sommarjobb hos oss. Ta chansen att på både större och mindre kliniker möta patienter, lära känna kollegor och skaffa massor av kunskap.

Issa Khoori är en av de tandvårdsstudenter som sommarjobbat i Folktandvården Östergötland. Nu är han anställd tandläkare på Folktandvården Druvan och tycker att han har fått en drömstart i karriären:

— Handledningsprogrammet man får när man kommer hit är välstrukturerat och tar verkligen hand om en när man är nyexaminerad, säger han.

Vilket tips har du till tandvårdsstudenter som ska sommarjobba?

— Anmäl intresse för att jobba på flera kliniker under sommaren! Då har du fler alternativ att välja på när du söker tjänst efter examen. Ett annat tips är att alltid våga ställa frågor.

Värdefulla kontakter

Anna Vik
Anna Vik, HR-chef

Ett sommarjobb är en möjlighet att bredda dina erfarenheter och kunskaper samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden.

— Vi ser fram emot att få lära känna ett gäng studenter som förhoppningsvis blir våra framtida kollegor på heltid. Det är viktigt för oss att ge ett bra mottagande både socialt och kliniskt, säger Anna Vik, HR-chef för Folktandvården Östergötland.

Anpassade uppgifter

Du kan söka sommarjobb hos oss oavsett om du studerar till tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska. Som tandläkare varierar arbetsuppgifterna beroende på hur långt du har kommit i din utbildning.

Är du i början av din utbildning får du enklare arbetsuppgifter samtidigt som du också får möjlighet att vara med vid olika typer av behandlingar. Har du avslutat din nionde termin som tandläkarstudent erbjuder vi sommarjobb med tillfällig legitimation, vilket innebär att du kan arbeta mer självständigt med undersökningar och enklare behandlingar.

Varierat panorama

Åsa von Post
Åsa von Post, planeringschef

Vi erbjuder sommarjobb på flera av våra kliniker i Östergötland, både mindre och större med olika patientklientel och vårdpanorama. Här får du praktisk erfarenhet och får lära känna erfarna kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap.

— Många av våra sommarjobbare kommer tillbaka år efter år för att slutligen landa i en fast tjänst på någon av våra kliniker. Det är ett väldigt bra sätt att lära känna varandra, säger Åsa von Post, tandläkare och planeringschef för Folktandvården Östergötland.

Relaterad information

Läs mer och ansök om sommarjobb här:

Sommarjobb

Logga Folktandvården Östergötland

En del av Region Östergötland

Folktandvården Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier