folktandvarden

Sommarjobb

Vi vet att du som studerar till ett tandvårdsyrke längtar efter praktisk erfarenhet. Att sommarjobba tillsammans med erfarna kollegor är ett bra tillfälle att utvecklas kliniskt och bli bekväm i yrkesrollen.

Oavsett om du studerar till tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska så innebär ett sommarjobb hos att du möter patienter, är med vid olika typer av behandlingar och lär känna arbetet på tandvårdskliniken.

Ansök här:

Sommarjobb inom Folktandvården Östergötland Länk till annan webbplats.

Issa Khoori i behandlingsrummet

Issa Khoori gick från sommarvikarie till anställd - en drömstart i karriären, säger han.

Varje sommarjobb är en nyckel till framtida framgång. Mitt tips till tandvårdsstudenter är att anmäla intresse om att jobba på flera kliniker under sommaren, för då har man fler alternativ att välja på när man söker tjänst efter examen. Ett annat tips är att alltid våga ställa frågor, oavsett vilken fråga man har.

- Issa Khoori, tandläkare

Tandläkare

Du kan sommarjobba hos oss oavsett hur långt du har kommit i din utbildning. Dina uppgifter på kliniken anpassas efter din kunskap.

Termin 1-8

Du som läser termin 1-8 arbetar som tandsköterska vilket bland annat innebär assistans och arbete i steril och reception. I ditt arbete får du erfarenhet av patientmöten och du får se på nära håll hur olika behandlingar går till.

Termin 9

Du som har avslutat termin 9 kan arbeta som tandläkare med tillfällig legitimation. Du arbetar då med undersökningar och enklare behandlingar tillsammans med din handledare.

Tandhygienist

Du som studerar till tandhygienist och ännu inte har din legitimation arbetar som tandsköterska. Du assisterar, arbetar i steril och reception och får vara med vid profylaxbehandlingar. 

Tandsköterska

När du sommarjobbar hos oss får du prova på de olika delarna i din framtida yrkesroll under handledning av erfarna kollegor. Du assisterar, arbetar i steril och reception och får vara med vid profylaxbehandlingar.

Lön

Lönerna nedan motsvarar heltid. Angivet antal terminer avser avslutade terminer.

  • Tandläkare termin 9 (tillfällig legitimation): 25 400 kr
  • Tandläkare termin 6-8: 21 900 kr
  • Tandläkare termin 1-5: 19 900 kr
  • Tandhygieniststuderande: 19 900 kr
  • Tandsköterskestuderande: 19 900 kr

Våra kliniker

Vi erbjuder sommarjobb på flera av våra kliniker i Östergötland, både mindre och större med olika patientklientel och vårdpanorama.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Medarbetare om sommarjobb

"Många av våra sommarjobbare kommer tillbaka år efter år för att slutligen landa i en fast tjänst på någon av våra kliniker. Det är ett väldigt bra sätt att lära känna varandra."

Åsa von Post, tandläkare och planeringschef

"Vi ser fram emot att få lära känna ett gäng studenter som förhoppningsvis blir våra framtida kollegor på heltid. Det är viktigt för oss att ge ett bra mottagande både socialt och kliniskt."

Anna Vik, HR-chef för Folktandvården Östergötland.

Preboarding 2024

Du som har blivit anställd under sommaren bjuds in till en digital preboarding där du får träffa blivande sommarjobbskollegor, HR och ett gäng Folktandvårdare som själva började sin karriär hos oss genom ett sommarjobb. De berättar om hur deras resa har sett ut och svarar gärna på frågor om hur det är att sommarjobba hos oss.

Logga Folktandvården Östergötland

En del av Region Östergötland

Folktandvården Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier