folktandvarden

Nyheter

Här kan du läsa alla nyheter från Folktandvården i Östergötland.

 • Årets FORSS-projekt kan minska behovet av kirurgiska ingrepp

  Även om tandlossning minskar, är det fortfarande en vanlig inflammatorisk sjukdom som i värsta fall leder till förlust av tänder och lägre livskvalitet. I årets FORSS-projekt ska övertandläkaren Shariel Sayardoust vid specialisttandvården på Folktandvården Östergötland studera om ett tillägg av ett protein i samband med mekanisk behandling minskar på behovet av kirurgi.
 • Sommarjobb - "en drömstart"

  Nu kan du som studerar till ett tandvårdsyrke söka sommarjobb hos oss. Ta chansen att på både större och mindre kliniker möta patienter, lära känna kollegor och skaffa massor av kunskap.
 • Lilla torget redo för patienter

  Äntligen står kliniken på Lilla torget färdig efter den stora vattenskada som drabbade lokalerna i början av sommaren 2023. De första patienterna välkomnades tillbaka den 8 januari.
 • Forskning för snabbare omhändertagande vid barnreumatism

  I Sverige insjuknar cirka 200 barn varje år i barnreumatism. Alexandra Carlsson är specialist i bettfysiologi och forskar för att möjliggöra ett snabbare omhändertagande av barn som har sjukdomsaktivitet i käkleden, för att förhindra sjukdomsutveckling och lidande.
 • Tandhygienist på avdelning

  För patienter som ligger på sjukhus är munhälsan avgörande för såväl återhämtning som livskvalitet. Därför har Folktandvården bedrivit projektet "Tandhygienist på avdelning" för att i samarbete med vårdpersonal stärka munvården.
 • ”Vi botar inte karies genom att laga tänder”

  Genom ett utvecklingsprojekt har Folktandvården i Motala utvecklat sitt gemensamma arbetssätt kring sjukdomen karies.
  — Vi arbetar utifrån insikten om att karies är en munsjukdom som behandlas med non-operativ kariesbehandling, och inte av att vi lagar tänder, säger Hanna Gedda Jensen, projektansvarig.
 • Tandborstappen som hjälper tusentals barn

  I maj 2018 lanserade Folktandvården Sverige en gratisapp för barn: Rocka munnen. Syftet var att barn och föräldrar skulle få hjälp med den dagliga tandborstningen. Appen, som nu firar fem år, ligger fortsatt på topplistorna för familjeappar och har laddats ner nära 650 000 gånger.
 • Kunskapscentrum för tandvården i sydöstra

  Folktandvården i sydöstra sjukvårdsregionen driver nu tillsammans "Folktandvårdens kunskapscentrum sydöstra" – ett långtgående kompetenssamarbete med syfte att erbjuda medarbetarna bred, högkvalitativ och relevant kompetensutveckling.
 • Nationell modell för riskbedömning utreds

  Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en nationell modell för riskbedömning inom tandvården.
  — Det gläder mig att frågan om jämlik tandhälsa tas på allvar, säger Anna Carin Dahlgren, tandvårdsdirektör i Östergötland.
Logga Folktandvården Östergötland

En del av Region Östergötland

Folktandvården Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier