folktandvarden

Nyheter

Här kan du läsa alla nyheter från Folktandvården i Östergötland.

 • Aktuellt

  ”Vi botar inte karies genom att laga tänder”

  Genom ett utvecklingsprojekt har Folktandvården i Motala utvecklat sitt gemensamma arbetssätt kring sjukdomen karies.
  — Vi arbetar utifrån insikten om att karies är en munsjukdom som behandlas med non-operativ kariesbehandling, och inte av att vi lagar tänder, säger Hanna Gedda Jensen, projektansvarig.
 • Aktuellt

  Tandborstappen som hjälper tusentals barn

  I maj 2018 lanserade Folktandvården Sverige en gratisapp för barn: Rocka munnen. Syftet var att barn och föräldrar skulle få hjälp med den dagliga tandborstningen. Appen, som nu firar fem år, ligger fortsatt på topplistorna för familjeappar och har laddats ner nära 650 000 gånger.
 • Aktuellt

  Kunskapscentrum för tandvården i sydöstra

  Folktandvården i sydöstra sjukvårdsregionen driver nu tillsammans "Folktandvårdens kunskapscentrum sydöstra" – ett långtgående kompetenssamarbete med syfte att erbjuda medarbetarna bred, högkvalitativ och relevant kompetensutveckling.
 • Aktuellt

  Nationell modell för riskbedömning utreds

  Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en nationell modell för riskbedömning inom tandvården.
  — Det gläder mig att frågan om jämlik tandhälsa tas på allvar, säger Anna Carin Dahlgren, tandvårdsdirektör i Östergötland.
 • Aktuellt

  Sommarjobb för tandvårdsstudenter

  Nu kan du som studerar till ett tandvårdsyrke söka sommarjobb hos oss. Här finns tillfällen på både större och mindre kliniker att möta patienter, lära känna kollegor och suga åt sig kunskap.
 • Aktuellt

  Information till dig som varit patient hos Folktandvården Lambohov

  Med anledning av att mottagningen i vår tandvårdstrailer upphört så får du välja en ny vårdgivare. Du har fått ett brev till din digitala eller fysiska brevlåda med mer information.
 • Aktuellt

  Så jobbar vi för att öka tillgängligheten

  Folktandvårdens uppdrag är att säkerställa att patienter med stora behov får vård först. Samtidigt vill vi erbjuda tillgänglighet även för patienter med lägre behov – en svårlöst ekvation, men ett tydligt planeringsverktyg har hjälpt oss en bra bit på vägen.
 • Aktuellt

  Ny forskning om rotfyllningar

  Nu inleder Folktandvården en forskningsstudie om alternativ till traditionella rotfyllningar. Beroende på resultatet kan det medföra kortare behandlingstider för patienter som lider av tandvärk.
 • Aktuellt

  Glöm inte att kolla digitala brevlådan

  Har du aktiverat en digital brevlåda? Då är det dit alla dina kallelser kommer, från oss och från andra verksamheter i Region Östergötland.
Till startsidan för Folktandvården Östergötland

En del av Region Östergötland

Folktandvården Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier