folktandvarden

Nyheter

Här kan du läsa alla nyheter från Folktandvården i Östergötland.

  • Svårupptäckt sjukdomstillstånd hos barn undersöks i ny avhandling

    Det är svårt att upptäcka barnreumatism som har satt sig i käkleden. Om sjukdomen inte upptäcks i tid så kan både tillväxt och funktion i käken påverkas negativt. Nu visar ny forskning på flera faktorer som på sikt kan förbättra diagnostiken.
  • Folktandvården först ut som universitetssjukvårdsenhet

    Folktandvården i Östergötland blir en universitetssjukvårdsenhet. Det är första gången en tandvårdsorganisation får denna status i Sverige.
  • Årets FORSS-projekt kan minska behovet av kirurgiska ingrepp

    Även om tandlossning minskar, är det fortfarande en vanlig inflammatorisk sjukdom som i värsta fall leder till förlust av tänder och lägre livskvalitet. I årets FORSS-projekt ska övertandläkaren Shariel Sayardoust vid specialisttandvården på Folktandvården Östergötland studera om ett tillägg av ett protein i samband med mekanisk behandling minskar på behovet av kirurgi.
  • Sommarjobb - "en drömstart"

    Nu kan du som studerar till ett tandvårdsyrke söka sommarjobb hos oss. Ta chansen att på både större och mindre kliniker möta patienter, lära känna kollegor och skaffa massor av kunskap.
  • Lilla torget redo för patienter

    Äntligen står kliniken på Lilla torget färdig efter den stora vattenskada som drabbade lokalerna i början av sommaren 2023. De första patienterna välkomnades tillbaka den 8 januari.
  • Forskning för snabbare omhändertagande vid barnreumatism

    I Sverige insjuknar cirka 200 barn varje år i barnreumatism. Alexandra Carlsson är specialist i bettfysiologi och forskar för att möjliggöra ett snabbare omhändertagande av barn som har sjukdomsaktivitet i käkleden, för att förhindra sjukdomsutveckling och lidande.
  • Tandhygienist på avdelning

    För patienter som ligger på sjukhus är munhälsan avgörande för såväl återhämtning som livskvalitet. Därför har Folktandvården bedrivit projektet "Tandhygienist på avdelning" för att i samarbete med vårdpersonal stärka munvården.
  • ”Vi botar inte karies genom att laga tänder”

    Genom ett utvecklingsprojekt har Folktandvården i Motala utvecklat sitt gemensamma arbetssätt kring sjukdomen karies.
    — Vi arbetar utifrån insikten om att karies är en munsjukdom som behandlas med non-operativ kariesbehandling, och inte av att vi lagar tänder, säger Hanna Gedda Jensen, projektansvarig.
Logga Folktandvården Östergötland

En del av Region Östergötland

Folktandvården Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier