folktandvarden

Nyheter

Här kan du läsa alla nyheter från Folktandvården i Östergötland.

 • Tandhygienist på avdelning

  För patienter som ligger på sjukhus är munhälsan avgörande för såväl återhämtning som livskvalitet. Därför har Folktandvården bedrivit projektet "Tandhygienist på avdelning" för att i samarbete med vårdpersonal stärka munvården.
  Aktuellt
 • ”Vi botar inte karies genom att laga tänder”

  Genom ett utvecklingsprojekt har Folktandvården i Motala utvecklat sitt gemensamma arbetssätt kring sjukdomen karies.
  — Vi arbetar utifrån insikten om att karies är en munsjukdom som behandlas med non-operativ kariesbehandling, och inte av att vi lagar tänder, säger Hanna Gedda Jensen, projektansvarig.
  Aktuellt
 • Tandborstappen som hjälper tusentals barn

  I maj 2018 lanserade Folktandvården Sverige en gratisapp för barn: Rocka munnen. Syftet var att barn och föräldrar skulle få hjälp med den dagliga tandborstningen. Appen, som nu firar fem år, ligger fortsatt på topplistorna för familjeappar och har laddats ner nära 650 000 gånger.
  Aktuellt
 • Kunskapscentrum för tandvården i sydöstra

  Folktandvården i sydöstra sjukvårdsregionen driver nu tillsammans "Folktandvårdens kunskapscentrum sydöstra" – ett långtgående kompetenssamarbete med syfte att erbjuda medarbetarna bred, högkvalitativ och relevant kompetensutveckling.
  Aktuellt
 • Nationell modell för riskbedömning utreds

  Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en nationell modell för riskbedömning inom tandvården.
  — Det gläder mig att frågan om jämlik tandhälsa tas på allvar, säger Anna Carin Dahlgren, tandvårdsdirektör i Östergötland.
  Aktuellt
 • Sommarjobb för tandvårdsstudenter

  Nu kan du som studerar till ett tandvårdsyrke söka sommarjobb hos oss. Här finns tillfällen på både större och mindre kliniker att möta patienter, lära känna kollegor och suga åt sig kunskap.
  Aktuellt
 • Information till dig som varit patient hos Folktandvården Lambohov

  Med anledning av att mottagningen i vår tandvårdstrailer upphört så får du välja en ny vårdgivare. Du har fått ett brev till din digitala eller fysiska brevlåda med mer information.
  Aktuellt
Logga Folktandvården Östergötland

En del av Region Östergötland

Folktandvården Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier